XVI. Tudományos Poszterverseny – FELHÍVÁS


XVI. Tudományos Poszterverseny – FELHÍVÁS

A Kutató Diákok Mozgalma idén tizenhatodik alkalommal hirdeti meg Tudományos Poszterversenyét.

Általános tudnivalók:

A rendezvényen bármilyen tudományos témával lehet indulni. A poszternek az eddigi kutatási eredményeket kell bemutatnia képek, diagramok és szövegek segítségével.

A versenyre kizárólag saját, új eredményeket közlő kutatási anyaggal lehet pályázni témamegkötés nélkül. Művészeti, vagy egyéb, nem tudományos kutatómunkával pályázó diákok jelentkezését nem áll módunkban elfogadni.

A posztereket a verseny helyszínén szakértő zsűri előtt kell bemutatni 5 percben, ezután a zsűritagok és a résztvevők kérdéseket tehetnek fel.

A pályázaton minden diák indulhat, aki az érettségi bizonyítványát 2022-ben szerezte, vagy 2022 után szerzi meg. Alsó korhatár nincs. Egy szerző maximum egy poszterrel nevezhet és egy poszternek maximum két szerzője lehet. A versenyen csak KutDiák tagok vehetnek részt! Ennek részletei a felhívás „Tagdíj és befizetések módja” című részében találhatók meg.

Nevezési határidő: 2023. április 20. éjfél

A verseny tervezett időpontja, helyszíne: 2023. május 27. Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára, Budapest

 

Jelentkezés:

Jelentkezni kizárólag a http://online.kutdiak.hu oldalon keresztül lehet 2023. április 05-e után. Az e-mail-ben vagy más módon eljuttatott, valamint a határidő után érkezett jelentkezéseket nem áll módunkban elfogadni.

A jelentkezés során meg kell adni a szerző/szerzők nevét, a témavezető(k) nevét, az iskola/intézmény nevét és elérhetőségeit, a poszter munka címét és összefoglaló absztraktját. Ennek terjedelme min. 1200 max. 2500 karakter, mely a következőket tartalmazza: bevezetés, célkitűzés, anyag és módszer, eredmények, következtetés. Az absztrakt a szekcióbeosztást és a zsűri felkészülését segíti, az értékelésbe nem számít bele.

 

A poszter formai követelményei:

A poszter maximális mérete A/0 lehet, mely elkészíthető kézzel vagy számítógéppel is.

 

Tagdíj és befizetések módja:

A poszterversenyen kizárólag KutDiák tagok indulhatnak, szerzőpáros esetében mindkét szerzőnek tagnak kell lenni! A tagság feltétele az online rendszerben való regisztráció és a tagdíj befizetése az ezt követő 10 munkanapon belül. A tagdíj összege a 2023. naptári évre vonatkozóan 5000 Ft.

A tagdíj átutalásának, befizetésének bizonylatát email-ben kell elküldeni a kutdiak@kutdiak.hu címre, az ezt igazoló bizonylatnak 10 napon belülinek kell lennie.

 

A verseny díjazása:

A versenyen a résztvevők max. 25%-át díjazzuk. Minden szekció díjazottjai meghívást kapnak a tervezetten 2023. július 10. és 15. között Káptalanfüreden megrendezésre kerülő Országos Diákkonferenciára, melynek részvételi díját a Kutató Diákok Mozgalma fedezi!

Ha bármilyen kérdésed van, fordulj bizalommal Nguyen Eszter Ügyvezető elnökhöz a a nguyen.eszter@kutdiak.hu e-mail címen és Boros Armand alelnökhöz a boros.armand@kutdiak.hu e-mail címen!

 

Várjuk pályázatod!