Nagy Borbála


Tagozatvezető

Elérhetőség: nagy.borbala (kukac) kutdiak (pont) hu

1999.július 8-án született, Budapesten. Az általános iskolát szülővárosában, Veresegyházon, a Fabriczius József Általános Iskola zenei tagozatán végezte. Majd a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium, AMI és Kollégium természettudományos tagozatán 2018-ban sikeres érettségi vizsgát tett. Szeptembertől tanulmányait a PTE Bölcsészettudományi Karán osztatlan tanárképzésének biológia-történelem tanári szakán folytatja. Mindig is szeretett gyerekekkel, diákokkal foglalkozni, illetve tudását megosztani társaival, így ezt a pályát hivatásának érzi.

A kutatás mellett rendszeresen sportol, kézilabdázik, de szívesen focizik, fut vagy úszik. Szereti a zenét, 11 éve zongorázik, szívesen énekel kórusokban. 11 éves kora óta aktív amatőr színjátszó, jelenleg a Veresegyházi Ifjúsági Színház Színskála Stúdiójának színjátszója.

Már a gimnázium első évében érdeklődni kezdett a különböző kutatások iránt. Ekkor hallott először a Kutató Diákok Országos Szövetségéről is, mely szervezetet azonnal szimpatikusnak találta. Tizedik osztályban lehetősége nyílt becsatlakozni a gödöllői Mezőgazdasági és Biotechnológiai Kutatóintézet Állatbiotechnológiai Főosztályának egy kutató csoportjába, ahol egy társával csirke ősivarsejtek tenyészeteit vizsgálják, azok fenntarthatóságát, minőségét. Kutató munkájuk második évében elindultak az Élet- és Környezettudományi Tematikus Konferencián, ahonnan a „Madár embrionális ősivarsejtek tenyésztése és vizsgálata” munkájukkal a döntőbe jutottak, ahol első helyezést értek el. Ezt követően munkájukkal a poszterversenyen is szerepeltek. Így meghívást kapott a Káptalanfüreden megrendezésre kerülő XXI. Országos Diákkonferenciára. 2017 júliusában a Kutató Diákok Országos Szövetségének közgyűlésén az Élet- és Környezettudományi Tagozat tagozatvezető helyettesének választották. Az ezt követő évben 2018 júliusában a Kutató Diákok Országos Szövetségének közgyűlésén az Élet- és Környezettudományi Tagozat tagozatvezetőjének választották.

“A Kutdiák nem csak versenyekkel, mentorok ajánlásával segíti a diákok kutatómunkáját. Aki a szervezet aktív tagja lesz, egy összetartó, befogadó, különleges fiatalokból álló közösséghez tartozhat.”