Papp János


 

Tagozatvezető

Elérhetőség: papp.janos (kukac) kutdiak (pont) hu

1998. július 4-én született Debrecenben, és tanulmányit is itt végezte a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának nyelvi osztályában. 2018 Szeptemberétől az ELTE TTK fizika szakán tanul.
Legjobban a természettudományok érdeklik, főként a fizika, de ezen kívül az idegen nyelvek tanulása is közel áll hozzá. Beszél angolul felsőfokon és németül középfokon.

Kutatással csak két éve sikerült igazán elkezdenie foglalkozni a debreceni TTK nyári táborban. Ezzel a kutatással ment tovább 2016/17-es TUDOK-on. A kutatási témája nanofizika volt, címe: „Klikkesedés az atomok világában, felületi szegregáció modellezése nanorendszerekben”. Ezzel a kutatással a TUDOK döntőjébe jutott és a Poszterversenyen az I. helyezést érte el.

Szabadidejében szeret a barátaival találkozni, röplabdázni, sorozatokat illetve animéket nézni és mangát olvasni és hobbi szinten bűvészkedik.

Részt vett a 2017-es és 2018-as káptalanfüredi diákkonferenciára ahol először a Műszaki- és Reáltudományi Tagozat tagozatvezető-helyettesévé, majd az MRT tagozatvezetőjévé választották.

2016-ban csatlakoztam a mozgalomhoz és csak annyit tudok mondani, nagyon boldog vagyok, hogy megtettem az elhatározást, hogy elindulok a versenyen, mert rengeteg új élményt és barátot szereztem. Sőt biztosított afelől is, hogy tényleg kutató szeretnék lenni és ez az, amit valójában szeretek csinálni.