Posta Donát


 

Elnök

Elérhetőség: posta.donat (kukac) kutdiak (pont) hu

A budapesti Toldy Ferenc Gimnáziumban érettségizett, majd a 2018/2019-es tanévben a Budapesti Corvinus Egyetemen folytatja tanulmányait. Érdeklődési körébe tartozik valamennyi természettudomány, kiemelten a matematika és az informatika.

Középiskolai tanulmányai alatt, a gimnáziumban működő IDB (Iskolai Diák Bizottság) aktív tagja volt, ahol 2016/2017-es tanévben elnöki pozíciót töltött be. Kutatásait 2015 őszén kezdte egy osztálytársával, Barthó Bencével és először az iskolájukban mutathatták be kutatási eredményeiket. Az előadás sikere miatt meghívták őket az országos Fizika Mindenkié rendezvényére, ahol az ELTE főépületében szintén bemutathatták kutatásukat. Témájuk: Kozmikus sugárzás minőségének és mennyiségének mérése az NI myRIO adatgyűjtési rendszer vagy egy kamera és PC segítségével. Kutatásukat több versenyen is helyezéssel értékelték. A KutDiák XV. Esszépályázatán, reáltudomány kategóriában első helyezést értek el, ezzel meghívást kaptak a XXI. Káptalanfüredi Diákkonferenciára.

A 2017/2018-as évben harmadik helyezést értek el a Microsoft Imagine Cup Big Idea nemzetközi versenyén csapatukkal. A csapat tagjai: Novák Emil (KutDiák Alumni), Koór Levente (KutDiák MRT tagozatvezető-helyettes) és Almásy Marci

A kutatás mellet életében fontos szerepet tölt be a tradicionális íjászat. Több nemzetközi versenyen indult el eredményesen. Legjobb eredményei világbajnoki 2. helyezés és Európa bajnoki 3. helyezés. A versenyzés mellett fontosnak tartja a különböző kultúrák megismerését. Szabadidejében szívesen sportol, olvas, programozói tudását gyarapítja és bővíti ismereteit.

A Kutató Diákok Országos Szövetségének közgyűlése 2017-ben alelnöknek, 2018-ben elnöknek választotta.

Az első igazán meghatározó KutDiákos élményem a 2017-es káptalanfüredi Diákkonferencia volt, ahol a kedves, kiemelkedően érdeklődő, tehetséges, nagy szaktudású és segítőkész „baráti” társaság egyből magával ragadott. Nagyon hálás vagyok az alelnöki és egy évvel később az elnöki pozícióért a Mozgalom tagjainak. Mindent meg fogok tenni, hogy a vezetőségi éveim alatt a lehető legtöbbet tegyek ezért a kivételes szervezetért.