Bodnár Bálint


Tagozatvezető

Elérhetőség: bodnar.balint (kukac) kutdiak (pont) hu

2001. július 9-én született Kisvárdán. Középiskolai tanulmányait a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium nyelvi előkészítős, 5 évfolyamos tagozatán végezte. 2021-ben érettségizett, tanulmányait a Debreceni Egyetem TTK biológia szakán folytatja.

2018 nyarán részt vett a Debreceni Egyetem TTK nyári táborában, ahol megismerkedett a biológiai kutatás mikéntjével. Ez év őszén biológia tanára hívta fel figyelmét a KutDiákra, azon belül pedig a TUDOK konferenciára. Ebben a tanévben csatlakozott is a mozgalomhoz, azonban első TUDOK konferenciájára csak 2019-ben került sor. A XX. TUDOK Élet- és Környezettudományi Tematikus Konferencián, a kárpát-medencei döntőben, ökológia szekcióban különdíjat ért el halbiológiai kutatásával. Ezzel meghívást nyert a XXV. Országos Diákkonferenciára, a káptalanfüredi táborba, ahol egy fenomenális közösségben rengeteg lenyűgöző emberrel találkozott.

Biológiai tanulmányai mellett foglalkoztatják az idegen nyelvek, a nyelvészet, melyet hobbi szinten űz. Ezen túlmenően szabadidejében szívesen kerékpározik, sportol, járja a természetet.

„Rendkívül fontos, hogy ne féljünk a változástól, az újdonságoktól. Az ember számára -a maga értelmében- a komfortzónája az egyik legnagyobb ellenség. Módot kell keresnünk arra, hogy időközönként lemondjunk erről a biztonságérzetről és betekintsünk az ismeretlenbe. Merjünk kérdezni attól az előadótól, merjük megszólítani azt a versenytársat, merjünk elmenni abba a táborba! Ezek a kis lépések hatalmas változásokhoz vezethetnek: új kapcsolatok, barátságok születhetnek, új tudásra tehetünk szert. S ami a legfontosabb, többé válunk, mint azelőtt voltunk.”