Kálazi Laura


Alelnök

Elérhetőség: kalazi.laura (kukac) kutdiak (pont) hu

2003. június 02-án született a szlovákiai Komárnoban. Középiskolai tanulmányait a Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium és Kollégium hatosztályos matematika tagozatán végezte. Jelenleg az ELTE elsőéves pszichológia szakos hallgatója.

2019-ben csatlakozott a Kutató Diákok Mozgalmához, ebben az évben a TUDOK-on a Kárpát-medencei döntőig jutott. Kutatásában a mikroalgák növények fejlődésére gyakorolt hatását vizsgálta. A következő évben már a parlagfű irtására koncentrált. A 2020-as döntőben Biológia, környezettan, környezetvédelem szekcióban Első díjban részesült.

2019-ben a Hlavay József Országos Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencián Biológia szekcióban 1. helyezést ért el. 2019-ben és 2020-ban megkapta a Mosonmagyaróvár Város Kiváló Tanulója díjat.

Főbb érdeklődési köre a biológia és az irodalom. Szabadidejében szeret színházba járni, olvasni, kirándulni, zenét hallgatni.

„Hálás vagyok a középiskolai biológiatanáromnak, hogy megismerhettem ezt a mozgalmat. A versenyek során nagyon sok tapasztalatot szereztem, a káptalanfüredi diákkonferencia pedig életem egyik legjobb élménye. Érdekes előadások, jó programok és a lényeg: egy sokszínű társaság verődött össze határon innen és túlról. Nagyon örülök, hogy a vezetőség tagjaként részt vehetek a mozgalom népszerűsítésében és a versenyek szervezésében.”