Busa Emma


Tagozatvezető-helyettes

Elérhetőség: busa.emma (kukac) kutdiak (pont) hu

 

2004. június elsején született Budapesten. 2019-ben megkezdte tanulmányait a budapesti Neumann János Informatikai Technikumban, ahol a 6 éves angol nyelvi előkészítős osztályban jelenleg is tanul.2021-ben vett részt először a Kutató Diákok Országos Szövetsége által meghirdetett XIX. Tudományos Hétvégén, ahol esszépályázaton Humán- és Társadalomtudomány szekcióban III. helyezést ért el társkutatójával, Veszteg Bernadettel.2023-ban első helyezést ért el szintén esszépályázaton az Élet- és Környezettudománi szekcióban.

Érdeklődési köre sokszínű. Az informatika mellett szívesen foglalkozik a pszichológiával, szeret írni és a sport sem marad ki az életéből. Sajnos a versenyszerűen űzött triatlonos és kerékpáros múltja miatt egészségügyi problémái adódtak, így a sport hátrébb szorult életében, de biológiailag továbbra is szereti vizsgálni a sportok hatásait.

Célja, hogy széles érdeklődésével több embert megismerjen és olyan közösségeknek legyen tagja ahol hozzá hasonló emberek vannak. Fontos még számára, hogy másokat is bevonjon a társasági életbe.

2023-ban megválasztották a KutDiák vezetőségébe. Örömmel vállalta hisz rengeteget adott neki a közösség és így segíteni is tudja majd a hozzá hasonló cipőben járó diákokat, hogy nekik is maradandó élmény legyen a KutDiák élet.

Hálás vagyok Orbán Sándor mentoromnak, amiért segített céljaim megvalósításában és megismertette velem a Kutató Diákok Országos Szövetségét. A vezetőség tagjaként hatalmas öröm számomra, hogy továbbadhatom, amit nekem adott ez a közösség.