Nagygyörgy Zsóka


Tagozatvezető

Elérhetőség: nagygyorgy.zsoka (kukac) kutdiak (pont) hu

 

Középiskolai tanulmányait Zentán, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium matematika szakán végezte el. A természettudományok iránti rajongását gyorsan felfedezte biológia tanára, akinek mentorálásával több, a Szegedi Tudományegyetem által meghirdetett Kutatóiskolai projektben is részt vett.
2021-ben csatlakozott a Kutató Diákok Mozgalmához, ahol első kutatását ,,Biokontroll a mezőgazdaságban” címmel a TUDOK 2022 Élet- és Környezettudományi Tematikus Konferenciáján mutatta be.
2022-ben lehetősége nyílt részt venni az ,,AKI Kíváncsi Kémikus” kutatótáborban, amely megerősítette benne a kémia szeretetét és több hozzá hasonló érdeklődési körrel rendelkező diákkal is összekapcsolta. A táborban végzett kutatás hatására döntött úgy, hogy tanulmányait az SZTE TTIK Kémia szakán szeretné folytatni, ahova 2023-ban sikeresen felvételt nyert.
A Tudományos Diákkörök XXIII. Kárpát-medencei Konferenciáján Kémia szekcióban második díjban részesült.
A XXVII. Országos Diákkonferencián választották meg a Műszaki- és Reáltudományi Tagozat Tagozatvezetőjévé.
Szabadidejében szeret olvasni, zenét hallgatni és süteményeket készíteni.

Rendkívül hálás vagyok a Kutató Diákok Mozgalmának, amiért lehetőséget adott a fejlődésre, motivált a kutatásom folytatásában és amiért csatlakozhattam ehhez a nagyszerű csapathoz. Szeretném minél több fiatalhoz eljuttatni a KutDiák hírét és lehetővé tenni nekik is, hogy részesei legyenek ennek a csodálatos és építő közösségnek.