Vajda Ádám


Alelnök

Elérhetőség: vajda.adam (kukac) kutdiak (pont) hu

 

Budapesten az ELTE Radnóti Miklós Gimnázium végzős tanulója. Tanulmányait eddig jeles, illetve kitűnő eredménnyel végezte.
Évek óta igyekszik az informatika tudományába elmélyedni, melyben számos komoly eredményt ért el. Így a Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyen többszörös díjazott volt. Az OKTV-n informatikából döntős volt. A Szegedi Innovatív Informatika Versenyen első és második díjat ért el. 2022-ben csatlakozott a Kutató Diákok Mozgalmához és a TUDOK 2023 konferencia döntőjén nagydíjat kapott. Dolgozatát előadta az ELTE Informatikai Karának TDK-ján, ahol harmadik helyezést ért el és nominálták az 36. OTDK-ra, ahol középiskolásként különdíjat kapott. Részt vett Magyarország képviselőjeként a SUSTAINERGY 7. nemzetközi megújuló energia konferenciáján Izraelben. A 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpián második helyezést ért el.
Az irodalom területén is részesült több elismerésben, melyek közül a Stádium díjra, a Richter Gedeon Nyrt. TETT természettudományos irodalmi pályázatának különdíjára és a Tokaj-Hegyalja Egyetem pályázatának első díjára a legbüszkébb.
Angol nyelvből felső, oroszból és németből középfokú nyelvvizsgával rendelkezik. Spanyol nyelvből középfokú vizsga előtt áll.
Rendszeresen teniszezik, több wakeboard versenyen vett részt. Szeret utazni, de szabadidejében a zeneszerzés és a gitározás a hobbija.
Célja, hogy mint a Neumann Társaság és a Kutató Diákok Mozgalmának tagja, minél több diáktársával ismertesse és szerettesse meg a kutatás izgalmát és örömét.