Ösztöndíjprogram


Meghirdetett ösztöndíjpályázatunk célja a kiemelkedően tehetséges –konvergencia régióban élő -diákok egyedi fejlesztésének ösztönzése, támogatása volt.

Az ösztöndíjjal motiválni szeretnénk a diákokat a tudományos munka világa felé, hogy pl. be tudjanak kapcsolódni egy-egy kutatócsoport munkájába (pl. az utazási költségre tudják fordítani) és/vagy fel tudják használni az ösztöndíjat a kutatással kapcsolatos, más dologi költségeikre (pl. könyvek, eszközök), vagy egyéb ösztönző és fejlesztő tevékenységekre (pl. konferenciákon való részvétel, továbbképzés)

A munka előrehaladását, majd a befejezett kutatást be szeretnénk mutatni a projektidőszak során rendezett további programjainkon (tudománynépszerűsítő országjárás, vagy tudományos konferencia), mert azt gondoljuk, hogy a saját korosztályból merített és mutatott példa húzóerő lehet az adott célcsoportnak a természettudományok világa és az MTMI szakok felé. Abban bízunk és a több, mint 20 éves alapítványi munkásságunk tapasztalata is ezt mutatja, hogy azok a diákok, akik elkezdik már középiskolás korban a kutatást, a felsőoktatásba nagy számmal bekapcsolódnak.

Az Alapítvány összesen: 1 820 000 Ft-ot osztott szét az ösztöndíjasok között.