Ménkű Andrea


Tagozatvezető-helyettes

Elérhetőség: menku.andrea (kukac) kutdiak (pont) hu

1999. szeptember 25-én született Jászberényben. Az általános iskola után a jászberényi Lehel Vezér Gimnáziumban folytatta tanulmányait. 2018-ban sikeres érettségi vizsgát tett, amivel felvételt nyert az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar jogász szakára.

Szabadidejében gyakran olvas, sportol, korábban 6 évig táncolt akrobatikus rock and rollt. 3 éve lett tagja a Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programjának. Egyetemi tanulmányai mellett majd a Juniorképzésben is szeretne részt venni.

A Kutató Diákok Mozgalmával 2017-ben ismerkedett meg. Kutatását helytörténet szekcióban végezte, melynek címe “Hol van a sok sírkereszt?!” – A málenkij robotra elhurcolt jászfelsőszentgyörgyiek emlékére” volt. Kutatásával bejutott a TUDOK kárpát-medencei döntőjébe, ahol Első-díjban részesült.

A káptalanfüredi diákkonferencián eltöltött hét meghatározó élmény volt számára, ahol egy nagyszerű, motiváló és összetartó közösség tagjává vált. Nagy öröm számára, hogy őt választották meg a Humán- és Társadalomtudományi Tagozat tagozatvezető-helyettesének.