XII. KutDiák Tudományos Poszterverseny – Felhívás


FELHÍVÁS

a XII. KutDiák Tudományos Poszterversenyen való részvételre

A Kutató Diákok Mozgalma idén tizenkettedik alkalommal hirdeti meg Tudományos Poszterversenyét.

A posztereket a helyszínen a szakértő zsűri előtt 5 percben kell bemutatni, majd a zsűri tagjai és a résztvevők kérdéseket tehetnek fel. A rendezvényen bármilyen tudományos témával lehet indulni. A poszternek az eddigi kutatási eredményeidet kell bemutatnia képek, diagramok és szöveg segítségével.

Általános tudnivalók

Kizárólag saját, új eredményeket közlő kutatási anyaggal lehet pályázni, témamegkötés nélkül. Művészeti, vagy egyéb nem tudományos kutatómunkával pályázó diákok jelentkezését nem áll módunkban elfogadni. A pályázaton minden diák indulhat, aki az érettségi bizonyítványát 2018-ben szerezte, vagy 2018 után szerzi meg. Alsó korhatár nincs. Egy szerző maximum egy poszterrel nevezhet, és egy poszternek maximum két szerzője lehet. A nevezési díj „A tagdíj és befizetésének módja” című részben megadott módon fizetendő.

Jelentkezési határidő: 2019. április 15.

A verseny időpontja: 2019. május 25.

A verseny helyszíne: Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára, Budapest

Jelentkezés és beadás: online.kutdiak.hu

Az online rendszerbe 2019. március 20-tól lehet feltölteni a jelentkezéseket!

Ha bármilyen kérdésed van, fordulj bizalommal Rappay Bence Zsolt alelnökhöz a rappay.bence.zsolt@kutdiak.hu e-mail címen.

Jelentkezés

Jelentkezni kizárólag www.kutdiak.hu oldalon található online felületen keresztül lehet (határidő: 2019. április 15.).

Az e-mail-ben vagy más módon eljuttatott jelentkezéseket, illetve a határidő után érkezett jelentkezéseket nem áll módunkban elfogadni.

A jelentkezés során meg kell adni a szerző/szerzők nevét, a témavezetők nevét, az iskola/intézmény nevét és elérhetőségeit, a poszter munka címét és összefoglaló absztraktját. Az absztrakt terjedelme min. 1200 max. 2500 karakter, mely a következőket tartalmazza: Bevezetés, célkitűzés, anyag és módszer, eredmények, következtetés. Az absztrakt a szekcióbeosztást és a zsűri felkészülését segíti, a poszter-előadás értékelésébe nem számít bele.

 

Formai követelmény

A poszter maximális mérete: A/0

A poszter elkészíthető kézzel vagy számítógéppel is.

 

A tagdíj és befizetésének módja

A poszterversenyen kizárólag KutDiák tagok indulhatnak, szerzőpáros esetén mindkét szerzőnek tagnak kell lenni!

A tagság feltétele az online rendszerben való regisztráció és azt követően 10 munkanapon belül az adott tárgyévre vonatkozó 5000 Ft tagsági díj befizetése, átutalása bankszámlánkra.

A tagdíj átutalásának, befizetésének igazolását email-ben el kell küldeni a kutdiak@kutdiak.hu címre. (A befizetést/ átutalást igazoló bizonylatnak 10 napon belülinek kell lennie)

 A tagdíj összege 2019-ben 5000 forint.

A tagság feltételeiről az alábbi linken találsz bővebb információkat: http://www.kutdiak.hu/2016/09/20/hogyan-lehetsz-kutdiak/

 

 

A verseny díjazása

A versenyen a résztvevők max. 25%-át díjazzuk. Minden szekció díjazottjai meghívást kapnak a 2019 nyarán, a Balatonnál megrendezésre kerülő káptalanfüredi kutató diák táborba (a részvételi díjat a Kutató Diákok Mozgalma fedezi).

Várjuk pályázatod!